יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

קפה משודרג

עבר חודש מהפוסט האחרון שלי.
יש לי הרבה מה לכתוב (3 פוסטים מתבשלים בקנה) אבל לא מצליח להביא את עצמי לכתוב. אולי זה בגלל שלא נעים לי לכתוב על השטויות שלי בזמן שאנחנו במלחמה. מצד שני, כל התקשורת מרשה לעצמה אז למה לא אני?
אם לא קראו לי למילואים, לפחות נכתוב איזה פוסט קליל להעלאת המורל. אז הנה:

הפעם האחרונה שכתבתי על קפה היתה באפריל.
זה היה ממש אחרי שהפסקתי לשתות חלב בקפה ועברתי לשתות אספרסו עם קצת מים קרים.
לפני בערך חודש, אולי קצת יותר, נחשפתי לטרנד שרץ חזק בעולם.


קראתי את הפוסט הזה של מר קדמוני, ומיד גיגלתי על bulletproof coffee.
בקיצור יש איזה ליצן שקוראים לו דייב אספרי שהחליט לקחת את עקרונות הפליאו ועם קצת שיווק ומיתוג לעשות מהם כסף.
הוא בנה מותג שהוא קורא לו Bulletproof, והוא מדבר שם על תזונה, פעילות גופנית ואורח חיים.
כמובן שהוא גם מוכר כל מיני מוצרים ממותגים: קפה, קקאו, תוספי תזונה. כולם כמובן ממותג "Bulletproof", או "Upgraded Self" וכולם אמורים לשפר את איכות חיינו.
אני לא יודע למה הבחור הזה מרגיז אותי. סה"כ הוא עושה שירות טוב לקהילת הפליאו בכך שמעלה למודעות עקרונות של אורח חיים בריא, אבל משהו מרגיז אותי בעובדה שהוא לוקח עקרונות שקיימים בסביבה זמן רב, לא איזה משהו מיוחד שהוא המציא, ממתג אותם ועושה מהם כסף. אני יודע - זה א'-ב' של שיווק, כולם עושים את זה, ואולי אם הייתי חושב על זה גם אני הייתי עושה את זה, אבל בכל זאת.

בכל אופן ניתן לו עוד קצת פרסומת חינם. הנה ההסבר שלו להכנת bulletproof coffee:



לטענתו, שתיה של הקפה שלו משפרת את ביצועי המוח.
הוא כמובן מוכר גם פולי קפה "Upgraded" שהוא טוען שייצר אותו בתהליך מיוחד שמייצר קפה ללא רעלנים (שבדרך כלל מיוצרים בתהליך הייצור של קפה מסחרי).
לקפה הזה הוא מוסיף חמאה גראס-פד, ושמן MCT (כמובן ממותג כ Brain-Octane Oil).
שמן MCT הוא פשוט שמן המכיל חומצות שומן באורך בינוני. הוא מופק לרוב משמן קוקוס או דקלים, והוא מעט שונה בהרכב החומצות שלו משמן קוקוס. אספרי טוען שיותר טוב, אבל אפשר להתווכח על זה.

אז כאמור לפני חודש וחצי נחשפתי לענין הזה והחלטתי לנסות. 
אני תמיד מחפש דרכים להוסיף שומן רווי לתפריט שלי. זה גם תורם לתחושת השובע וגם מעלה את ה HDL, וחמאה גראס-פד היא מקור מצוין לשומן רווי.
חמאה גראס-פד היא חמאה מפרות שאכלו עשב (בניגוד לתירס). 
החמאה הזו מכילה יותר ויטמינים חשובים וגם יותר טעימה (ככה זה כשהפרה מקבלת את האוכל שנועדה לאכול). היא בצבע צהוב בניגוד ללבן, ולא בגלל צבע מאכל. זה פשוט הצבע הטבעי שלה. 
למיטב ידיעתי אין פרות כאלה בארץ, אז קונים חמאה מיובאת.
אני משתמש ב 3 מותגי חמאה: Elle&Vire ו President הצרפתיות, ו Champion האירית. קונה לפי מה שבמבצע. ניתן להשיג כמעט בכל סופר. לא תמיד עם החמאות, לפעמים זה במקרר של הגבינות הקשות.


הגרסה שלי מאד פשוטה:
110 מ"ל אספרסו (לאחרונה אני מג'נגל בין תערובות Roma ו Dulsao do Brasil)
כפית חמאה גראס-פד לא מומלחת (כ 10 גרם)
אני נותן לחמאה להתמוסס קצת או עוזר לה עם כפית.

ניסיתי בשלב מסוים להוסיף מעט שמן קוקוס אבל הטעם הדומיננטי שלו השתלט לי על הקפה ובא לי לא טוב. מי שבכל זאת מעונין - שמן קוקוס מאד משדרג תה (אבל זה בא לי יותר טוב בחורף).
חמאה לעומת זאת גם מעשירה את טעם הקפה וגם מקררת אותו קצת (שזה בונוס גדול לנכווים בקלות שכמותי).

אז זה הקפה שלי בחודש וחצי האחרון. 
מהיר ופשוט.
מי מנסה?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה