יום שלישי, 30 בדצמבר 2014

כש 70 קילו נוחתים על פרק כף היד

באמת שחשבתי שהפוסט הקודם יהיה האחרון השנה אבל החיים זימנו "הזדמנות" לעוד פוסט.

הגעתי לקרוספיט אחרי שנמאס לי כל הזמן להפצע. סבלתי מפציעות overuse חוזרות ונשנות כתוצאה מעיסוק בהרבה מאד ספורט סיבולת ומעט מאד חיזוק.
ובאמת אני מתאמן כבר שנה ו 8 חודשים ללא פציעות, ובחודשים האחרונים ממש רואים תוצאות: ביכולת ההתאוששות שלי בין האימונים, בזמנים שאני מבצע תרגילים, במשקלים שאני עובד איתם, וגם במראה שלי שהחל לעבור גיאומטרית מהעגלגל לכיוון המשולש (לריבועים עוד לא הגענו).
אבל, אף פעילות גופנית אינה חפה מפציעות, בוודאי לא אחת שבה מנסים כל הזמן לשפר ולמתוח את גבולות היכולת.
וכשעובדים עם משקלים כבדים, זה יכול להגמר בצורה לא נעימה.

תחום הרמת המשקולות תופס נתח מרכזי מהאימונים בקרוספיט.
התרגילים בהרמת משקולות עובדים על הרבה מאד קבוצות שרירים בגוף בבת אחת, וזה היתרון שלהם. בניגוד לעבודה בחדר כושר על תנועה מבודדת של שריר אחד או שניים, בהרמת משקולות מתקבלת תנועה פונקציונלית של הרבה שרירים. בעצם צריך לעשות הרבה פחות תרגילים בשביל לקבל אפקט על הרבה מאד שרירים.

אחד התרגילים הבסיסיים בהרמת משקולות נקרא Clean & Jerk. בתחרויות הרמת משקולות זה מה שנקרא "דחיקה", בניגוד ל"הנפה" (snatch) שזו פעולה שבתנועה אחת מעלים משקל מהרצפה עד מעל לראש, ב Clean & Jerk המשקל עולה ב 2 שלבים. בשלב הראשון: Clean - המשקל עולה מהרצפה עד לחזה, ובשלב השני (Jerk) מהחזה עד מעל לראש.

האימון של אתמול התמקד בחלק הראשון של התנועה - ה clean, והמטרה היתה לקבוע משקל מירבי לביצוע בודד של הפעולה (RM1) - שיא אישי, אם תרצו. ולכן, במקרה זה גם תועד.
היו לנו 8 נסיונות לחזרה בודדת של Clean על מנת להגיע למשקל מירבי בחזרה בודדת.

לאחר חימום ומספר העלאות משקל, ואף כשלון בנסיון ראשון ל 65 קג, ביצעתי נסיון מוצלח ל 65 ק"ג.



ניתן לראות שהתנועה מורכבת ממשיכה של המשקל על ידי הכתפיים ואז כניסה מתחתיו בסקוואט כאשר המוט יושב על עצם הבריח, לסיום צריך לעמוד עם המשקל בברכיים נעולות.

אחרי מנוחה של כמה דקות הגיע הנסיון ל 70 ק"ג.
אזהרה לבעלי לב חלש - הסרטון מכיל תמונות קשות לצפיה.



מי שבכל זאת שרד את הסרטון, הנה ההסבר של מה שהשתבש:
אחד הדברים שחשוב להקפיד עליהם כשמבצעים clean הוא הרמה גבוהה של המרפקים לאחר משיכת המשקל, כך שבסיום התנועה כשהמוט יושב על עצם הבריח המרפקים מסובבים כלפי מעלה והאמה מקבילה לקרקע.
למה זה חשוב?
1. זה עוזר לשמור על גב ישר, ומונע מהמשקל למשוך את הגוף קדימה.
2. ככל שהמרפקים יותר גבוהים הזווית שבה כף היד נעה אחורה יותר קטנה ויש פחות עומס על שורש כף היד שמחזיק את המשקל,
3. כשיורדים לסקוואט נמוך המשקל נוחת בעוצמה ודוחף את היד וכל הגוף מטה. אם המרפקים גבוהים אין שום בעיה. במקרה שלי, המרפק לא היה מספיק גבוה והוא נכנס בברך והיד ספגה את עוצמת המשקל. מי שיתעמק בסרטון, יוכל גם לראות את הזווית שכף היד שלי קיבלה כתוצאה מהמכה. התוצאה - שבר בפרק כף היד.


אם הייתי מסובב את המרפקים קצת יותר מהר היה לי את העוד ס"מ אחד של clearence להכנס בנחת מתחת למשקל, ואז או שהייתי נעמד עם המשקל, או שהוא היה לי כבד מדי והייתי זורק אותו קדימה. בכל אופן, לא הייתי נפצע.

האמת, שזה לא כל כך כואב.
אני מניח שהעובדה ששמתי את היד מיד בקרח, והגעתי מהר למוקד, עזרה. תודה לשרון על העזרה הראשונה המיידית, ולטל על ההסעה למר"מ.

זה בעיקר מבאס. יד שמאל שלי מושבתת לחודש. אסור לי לנהוג. אסור לי להרים ילדים. אפילו להכין לאיתי בקבוק זה אתגר.
לנעמה יש יום הולדת עוד יומיים, וזו לא המתנה שתכננתי לתת לה.
זה קרה לנו לפני שנתיים וחצי כששברתי את עצם הבריח והייתי מושבת ל 6 שבועות, אבל אז היה לנו ילד אחד, והיתה לו מטפלת בבית. היום יש 2 ילדים, והגנים של שניהם במרחק נסיעה. יהיה בהחלט מאתגר.

לפחות לא תהיה לי בעיה של שעות שינה...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה