יום שבת, 17 במאי 2014

שישי במטבח

"סופר-פוד", או "מזון-על" הוא כינוי למזון שעשיר מאד בויטמינים ומינרלים.
סופר פוד שכזה למשל הוא כבד בקר.
כבד בקר עשיר בויטמינים ומינרלים. מספיק לצרוך מנה אחת שלו בשבוע כדי לספק את כל צרכי הגוף.
בטח שמעתם שכבד הוא מסננת הרעלים של הגוף, ושכל הג'יפה מתרכזת בו ולכן לא בריא לצרוך אותו. אז זה מיתוס. מזון מזוהם המכיל רעלים - יכיל אותו בכל חלקי הגוף - כבד או שריר. לעומת זו בכבד ריכוז מינרלים חיוניים שכמעט ולא ניתן לקבל משום מזון אחר (למשל ויטמין A ו D).
אני יודע כבר זמן מה על יתרונותיו של כבד בקר, ולפני כמה חודשים קניתי לי כמה נתחים מהקצב וניסיתי להכין בבית. בניגוד לכבד עוף, שגדלתי עליו ולמדתי לחבב - כבד הבקר יוצא לי צמיגי ולא טעים.
אז למה לא כבד עוף?
תנאי הגידול של עופות בארץ (בניגוד לבקר) די מזעזעים. העופות גדלים בצפיפות איומה, מפוצצים בהורמונים ולעיתים אנטיביוטיקה, והשחיטה לפעמים גורמת לזיהומים של חיידקי מעיים. כמובן שניתן למצוא עופות ממגדלים אורגניים באיכות טובה יותר, אבל זה גם קשה יותר וגם יקר מאד.
אז החלטתי לתת לכבד בקר עוד צ'אנס ופניתי לקבוצת "פליאו-ישראל" בפייסבוק לתור אחר מתכונים.
ההמלצה הראשונה היתה המתכון הזה לכבד קצוץ:


יצא טעים, אבל למחרת בבוקר כבר היה קצת יבש.
ואפילו הקצב פינק אותי באיזה חצי קילו שומן שהכנתי לרועי ממנו צ'יפס שומן, אבל יותר חשוב שומן tallow איכותי לבישול.

את החצי השני של הכבד טחנתי וערבבתי עם הבולונז של דניאלה (כולה 300 גרם כבד, על 700 גרם צלעות, וחצי קילו כתף, אבל בכל זאת הכבד קצת השתלט על הטעם מה שגרם לי להיות הצרכן המרכזי של הבולונז):


השבוע בקניות נתקלתי לראשונה בדלעת ספגטי שקראתי עליה כבר מזמן. זו דלעת דלה מאד בפחמימות (5 גרם פחמימות ל 100 גרם), וצריך גם איזה משהו מתחת לבולונז. שעה בתנור:


ואחרי שמתקררת קצת פשוט מוציאים ממנה את ה"ספגטי" עם מזלג:


רציתי גם להרחיב לרועי את העולם הקולינרי שלו המושתת בעיקר על גבינת צ'דר כתומה, עגבניות שרי וזיתים, אז הכנתי לו צ'יפס בטטה בתנור


הוא כמובן לא הסכים אפילו לטעום, ומזל שנעמה השכילה לקנות סלמון ולהכין לו, כי לפחות מזה הוא אכל קצת


זה היה יום עמוס במטבח.
נעמה הכינה לאיתי גם את הקציצות הרגילות שלו:


וגם ניסתה קצת לגוון לו עם קינואה


במשך בערך 7 שעות, נכנסנו ויצאנו מהמטבח, כל פעם אחד מבשל, והשני עם הילדים (פינקו אותנו וויתרו שניהם על שנ"צ). פעם אחד שוטף כלים, פעם השניה מסדרת. נחתכתי 3 פעמים באצבעות: אחת מהקולף, שניה מהסכין, שלישית מהסכין של המעבד מזון בעת הניקוי. 
בסוף היום גם הורדנו בקבוק וחצי יין (לא לבד - היו אורחים).
והנה עוד שישי עבר.

2 comments:

  1. הבולונז נראה ממש מגרה, וגם דלעת הספגטי. מה הכנת ממנה? למה הטעם דומה? איפה קנית?
    זהו, אני חשובת שנגמרו לי השאלות.

    השבמחק
  2. דניאלה, אולי הבולונז נראה ממש מגרה כי זה מתכון שלך... (הוספתי קרדיט בפוסט)
    מהדלעת ספגטי לא עשיתי משהו מיוחד חוץ מלהוציא ממנה את הספגטי ולהשתמש בו כמצע לבולונז. טעם דומה לדלעת אבל קצת תפל יותר. קניתי בסניף של מגה רעננה ביום רביעי.

    השבמחק