אני לא יודע אם לגיטימי לקרוא לזה סינייה, כי אין בזה חצילים ולא השתמשתי במחבת ברזל לוהטת.
מצד שני, סינייה טלה שאכלתי במסעדת "האחים" לאחרונה היא שנתנה לי את ההשראה, אז זה מה יש.
המצרכים:
1/2 קילו בקר טחון
2 דלוריות
1 בצל בינוני
1 עגבניה
טחינה גולמית.
תבלינים אהובים לבשר.
אופן ההכנה:
קולפים את הדלוריות וחוצים לאורך.
העצלנים (כמוני) יכניסו את הדלורית ל 7 דקות למיקרו.
המשקיענים יתנו לה 50 דקות בתנור על 180 מעלות.
בינתיים מטגנים בצל קצוץ בשמן זית על אש קטנה.
כשמזהיב מכניסים את הבשר, מגבירים את האש ומקפיצים עד שהבשר מאפיר. לא לשכוח לפורר את הבשר עם כף עץ כדי שלא יהיו גושים.
תוך כדי ההקפצה מתבלים לפי הטעם. אני שמתי כפית מלח וחצי כפית ראס-אל-חנות של איילת (תרימי כבר אתר או דף פייסבוק הולם...)
אחרי שהדלורית נאפתה, מוציאים עם כף את הגרעינים וזורקים. מוציאים את ה"בפנוכו" של הדלורית כדי שיהיה מקום לבשר ושומרים (אפשר לנשנש בזמן שהתנור עובד).
ממלאים את הדלורית בבשר. על הבשר שמים פרוסות עגבניה ומפזרים מעל טחינה בנדיבות.
מכניסים לתנור ל 20 דקות ב 200 מעלות (או עד שהטחינה נהיית קצת חומה)
בדיעבד הייתי שם הרבה יותר טחינה ומשתמש בסוג קצת פחות נוזלי.
עדיין יצא מפנק!
מצד שני, סינייה טלה שאכלתי במסעדת "האחים" לאחרונה היא שנתנה לי את ההשראה, אז זה מה יש.
המצרכים:
1/2 קילו בקר טחון
2 דלוריות
1 בצל בינוני
1 עגבניה
טחינה גולמית.
תבלינים אהובים לבשר.
אופן ההכנה:
קולפים את הדלוריות וחוצים לאורך.
העצלנים (כמוני) יכניסו את הדלורית ל 7 דקות למיקרו.
המשקיענים יתנו לה 50 דקות בתנור על 180 מעלות.
בינתיים מטגנים בצל קצוץ בשמן זית על אש קטנה.
כשמזהיב מכניסים את הבשר, מגבירים את האש ומקפיצים עד שהבשר מאפיר. לא לשכוח לפורר את הבשר עם כף עץ כדי שלא יהיו גושים.
תוך כדי ההקפצה מתבלים לפי הטעם. אני שמתי כפית מלח וחצי כפית ראס-אל-חנות של איילת (תרימי כבר אתר או דף פייסבוק הולם...)
אחרי שהדלורית נאפתה, מוציאים עם כף את הגרעינים וזורקים. מוציאים את ה"בפנוכו" של הדלורית כדי שיהיה מקום לבשר ושומרים (אפשר לנשנש בזמן שהתנור עובד).
ממלאים את הדלורית בבשר. על הבשר שמים פרוסות עגבניה ומפזרים מעל טחינה בנדיבות.
מכניסים לתנור ל 20 דקות ב 200 מעלות (או עד שהטחינה נהיית קצת חומה)
בדיעבד הייתי שם הרבה יותר טחינה ומשתמש בסוג קצת פחות נוזלי.
עדיין יצא מפנק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה